MASAKR KOD ZRENJANINA Muškarac pucao u kafiću, ubio pet osoba, a 22 ranio!

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASAKR KOD ZRENJANINA Muškarac pucao u kafiću, ubio pet osoba, a 22 ranio!

Pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina kada je muškarac Z.S. (38) ušao u kafić Makijato i pucao na goste iz automatskog oružja.

Teško ubistvo dogodilo se oko 01.40 sati kada je Z.S. ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja.

Tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, navodi MUP.

Pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.S, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju.

U napadu, četiri osobe zadobile su tešške povrede, a među ranjenima najmanje je troje maloletnika.

Od pet žrtava dve su preminule na licu mesta, a tri su podlegle povredama u zrenjaninskoj bolnici. Povređeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici, dok su tri osobe prebačene u KCS Vojvodine, a jedna u Kamenicu.

U bolnici više povređenih, sedmoro operisano

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da su posle noćašnje tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dopremljene 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Stefanović na licu mesta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z.S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazilvale na tragediju.

Stefanović potvrdio da je Z.S. noćas oko 1.30 sati iz automatske puške sa više rafala usmrtio pet lica i oko 20 ranjenio.

- Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivsa supruga, dok je veliki broj ljudi povredjen i tragično stradao - rekao je ministar.

- Situacija je potpuno neočekivana, jer osumnjičeni nije imao nijedan prekrsaj, ni krivičnu prijavu - napomenuo je Stefanović.

Hitna pomoć je prva pristigla, a zatim i medicinske ekipe iz Zrenjanina, rekao je Stefanović dodajući da je policija takodje stigla za mnaje od jedan minut.

Oni su priveli osumnjicenog i savladali ga, a tada mu je već bila i oduzeta puška i počeo je da beži.

Tužioci su izasli brzo, uviđaj je obavljen i očekuje se da se odredi pritvor.

- Sada je najvaznije pomoći porodicama i povređenima da se pruži nega - rekao je ministar.

Do ubistva je doššlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest" u jeku tradicionalnog slavlja u Žitištu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.