Kumane: Održani Dani Laze Telečkog

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumane: Održani Dani Laze Telečkog

Kumane je i ove godine tokom četiri dana, od 12. do 15. oktobra, bilo u znaku Laze Telečkog gde su održani 25. Dani Laze Telečkog, pozorišna manifestacija posvećena prvaku srpskog glumišta, rođenom Kumančaninu.

Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u Zadružnom domu pogledaju dve predstave za decu i četiri za odrasle. Manifestacija je počela lutkarskom predstavom "Zvezdan" u izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Joavanović" iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zrenjanina, dok je u večernjim časovima prvog dana manifestacije izvedena i predstava "Ona", takođe, zrenjaninskog pozorišta.

U petak, 13. oktobra, mališani su u toku dana uživali u predstavi "Agencija za lepo ponašanje", u izvođenju "Radionice snova" iz Novog Bečeja. Program drugog dana manifestacije bio je rezervisan za svečano otkrivanje spomen ploče Lazi Telečkom na zgradi Zadružnog doma, a ploču je otkrio Zoran Lazin, pokrajinski podsekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Usledile su promocije knjiga "Priče iz bajkolevke" Monike Jovanov i Edit Zerebelji Tenji i "Trenutno stanje u institucionalnim, profesionalnim pozorištima i vizije pozorišta u 21. veku", koje je predstavio pisac i dramaturg, Goran Ibrajter. Isto veče, Novosadski Novi Teatar iz odigrao je predstavu "Mandragola" na tekst Nikola Makijavelija.

U subotu su Kumančani imali priliku da pogledaju predstavu "Najluđa noć", u kojoj su uloge tumačili poznati glumci: Milenko Pavlov, Marijana Micić, Ljiljana Đurić i Gojko Baletić, dok je nedelja bila u znaku glumca Radoslava Raleta Milenkovića, kome je uručena ovogodišnja nagrada Maska Laze Telečkog, nakon čega je Milenković izveo monodramu "Naši dani", na tekst Radoja Domanovića.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milenkoviću nagrada "Maska Laze Telečkog"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017, 08:27

Kumane je i ove godine tokom četiri dana, od 12. do 15. oktobra, bilo u znaku Laze Telečkog gde su održani 25. Dani Laze Telečkog, pozorišna manifestacija posvećena prvaku srpskog glumišta, rođenom Kumančaninu. ..Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u Zadružnom domu pogledaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.