Investicije u obrazovanje su investicije u budućnost

Izvor: Danas, 29.Dec.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije u obrazovanje su investicije u budućnost

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković obišao je radove na adaptaciji amfiteatra, učionica, kabineta i biblioteke aneksa zgrade Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu.

Za realizaciju ovog projekta, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dodeljeno je 23 i po miliona dinara. Podsećajući da je Pokrajinska vlada i u prethodnim godinama i te kako podržavala projekte iz oblasti obrazovanja koji se realizuju u visokoškolskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << institucijama, direktor Uprave Nebojša Malenković rekao je da je dosad, samo preko "Fonda za kapitalna ulaganja APV" podržana izgradnja, rekonstrukcija i adaptacija sedam visokoškolskih ustanova, kao i nekoliko studentskih domova na teritoriji AP Vojvodine, sa ciljem da se pokaže da obrazovanje ima svoju šansu i da mladi ljudi svoju priliku za obrazovanje treba da traže u svojoj zemlji.

- Investicije u obrazovanje su investicije u budućnost i otvaranje novih radnih mesta. Nastavljamo takvu politiku i u 2016, ali sa smanjenim kapacitetima, jer republička vlada nije ispoštovala "Ustav" Republike Srbije kao najviši pravni akt, tako da sredstva namenjena za kapitalne rashode neće stići. Dakle, imaćemo manje sredstava za obrazovanje, manje sredstava za zdravstvo, manje sredstava za saobraćajnu infrastrukturu. Ali, uprkos svim poteškoćama, Pokrajinska vlada će sve one projekte koji su započeti ove godine završiti u narednoj godini - istakao je Malenković.

Dekan Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, prof. dr Milan Pavlović, zahvaljujući se Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je podržala realizaciju projekta, istakao je da će se nakon 20 godina završiti adaptacija aneksa zgrade fakulteta, što će budućim generacijama studenata omogućiti bolje uslove za školovanje.

- Više od hiljadu kvadratnih metara prostora, amfiteatar, nekoliko laboratorija i najsavremenija čitaonica i biblioteka biće adaptirani do kraja februara. Na ovaj način stvaramo preduslove studentima koji će sa svojim znanjem stečenim na Tehničkom fakultetu doprineti budućem regionalnom razvoju privrede - rekao je Pavlović.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.