Dunav upisao sedmi trijumf u nizu, gužva na vrhu tabele

Izvor: 025info.rs, 30.Nov.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav upisao sedmi trijumf u nizu, gužva na vrhu tabele

Košarkaška subota u hali OŠ Žarko Zrenjanin počela je utakmicom mlađih kategorija KK Dunav iz Apatina i KK Selekta iz Novog Sada. U krajnje neizvesnom meču gosti su bili uspešniji i slavili rezultatom 58:57.

Nakon toga, prvi put u istoriji ljubitelji košarke u Apatinu mogli su da prisustvuju meču sekcije igrača u kolicima Košarkaškog kluba Dunav.

Apatinci su u prijateljskom >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << meču poraženi od KKK Singidunum iz Beograda rezultatom 59:35.

Košarkaši u kolicima su tokom meča u nekoliko navrata pokazali veliko umeće i zaslužili aplauze publike. U domaćem timu istakao se Goran Vezmar, dok je najbolji igrač meča bio kapiten gostujućeg tima Željko Ćirković.

Centralni događaj dana bio je derbi meč 9. kola Druge muške regionalne lige - grupa Sever između domaćeg KK Dunav i ekipe KK Bagljaš iz Zrenjanina. Domaćin je bio uspešniji i slavio rezultatom 74:65 (20:8, 20:19, 24:11, 10:27).

Apatinci su sjajno otvorili susret šutevima za tri poena Popovića i Smiljanića, i sve do poslednje četvrtine u potpunosti bili dominantan rival. Poslednji period meča gosti su ubedljivo rešili u svoju korist ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi pobeda domaćina.

Smiljanić je ubacio 19 poena u domaćem sastavu, a pratili su ga Popović sa 16 i Žakula sa 8 postignutih poena.

Meč je počeo minutom ćutanja zbog iznenadne smrti Božidara Baroša, velikog sportskog radnika i predsednika Košarkaškog kluba Banatsko Novo Selo, kao i zbog ubistva Marka Ivkovića, navijača Crvene Zvezde.

Nakon ovog kola stanje na tabeli se takvo da je na prvom mestu KK Kadet iz Novog Sada sa skorom od osam pobeda i jednim porazom, dok učinak od sedam pobeda i dva poraza imaju čak tri ekipe - KK Bagljaš Žrenjanin, KK Sport Key Plus Novi Sad i KK Dunav Apatin.

U narednom 10. kolu Druge muške regionalne lige - grupa Sever, KK Dunav putuje u Kikindu gde ge biti apsolutni favorit na meču protiv domaćeg KK Velika Kikinda.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.