Čanak  za ukidanje pritvora Goranu Kneževiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak za ukidanje pritvora Goranu Kneževiću

ZRENJANIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak potpisao je danas u Zrenjaninu zahtev da se gradonačelniku Goranu Kneževiću ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode.

"To je elementaran civilizacijski čin. Drugo, sve više se pitam kome je to stalo da Zrenjanin ne funkcioniše, da jedna dobra i ugledna sredina u Vojvodini dođe u poziciju da se stavlja pod policijsku lupu i u njoj počinju istrage koje se uglavnom završe u Zrenjaninu, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odu tamo gde je ključ korupcije i kriminala u ovoj zemlji, a to je Beograd", rekao je Čanak.

Lider LSV, čija je stranka članica vladajuće koalicije, najavio je da će na sledećoj sednici Vlade Srbije zatražiti objašnjenje o svemu što se dogodilo u Zrenjaninu.

Prema njegovim rečima, takvo postupanje u Zrenjaninu "služi samo tome da se onemogući jedva postignut početak razvoja Zrenjanina kao jednog od najvažnijih gradova u Srbiji".

"Mislim da je to nedopustivo i mi ćemo se tome najoštrije suprotstaviti. Pravosudni organi neka rade svoj posao, ali neka ga rade, ne da služe samo isključivo za nekakve podzemne obračune, a ja ovu hajku protiv Gorana Kneževića i ne vidim drugačije, nego kao neki tip obračuna za koji čak ne znamo ni odakle ide", kazao je Čanak.

Knežević i pojedini funkcioneri gradske uprave Zrenjanina uhapšeni su 1. oktobra i osumnjičeni za nameštanje tendera i finansijske malverzacije u tom gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.