Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu

Izvor: Beta, 21.Apr.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC, 21. aprila 2014. (Beta) - Gran Pri nagradu 12. Medjunarodnog bijenala minijaturne umetnosti koji je u ponedeljak otvoren u Gornjem Milanovcui, dobio je Marko Tubić iz Zrenjanina za oblast slikarstva.

Na ovogodišnjem bijenalu učestovali su umetnici iz 28 zemalja, a 1.099 radova poslalo je 526 autora.

Najbolji radovi biće izloženi u naredna dva meseca, rekao na otvaranju predsednik opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Gornji Milanovac Milisav Mirković.

Umetnici su pripremili radove iz osam kategorija: slikarstva, grafike, skulptuire, crteža, primenjene umetnosti, fotografije, intermedija i sakralne umetnosti, u kojima je medjunarodni žiri u svakoj oblasti danas proglasio najbolje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Otvoren bijenale minijature: Gran pri Marku Tubiću

Izvor: Blic, 21.Apr.2014

Gran Pri nagradu 12. Međunarodnog bijenala minijaturne umetnosti, koji je danas otvoren u Gornjem Milanovcu, dobio je Marko Tubić iz Zrenjanina za oblast slikarstva. ..Na ovogodišnjem bijenalu učestovali su umetnici iz 28 zemalja, a 1.099 radova poslalo je 526 autora...Najbolji radovi biće izloženi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.