Sin Vesne Pećanac: Dužna je 15.000 evra, a mesečno živi sa 1.200 dinara – gde su političari?

Izvor: B92, 31.Jan.2022, 11:31

Sin Vesne Pećanac: "Dužna je 15.000 evra, a mesečno živi sa 1.200 dinara – gde su političari?"

Javnost je bila potresena zbog vesti da je nekadašnja filmska diva SFRJ Vesna Pećanac korisnica narodne kuhinje, a za to se možda ne bi ni saznalo da patrijarh Porfirije nije posetio kuhinju Verskog dobrovoljnog starateljstva u Beogradu, pa je na fotografijama s tog događaja osvanula i čuvena glumica.

Mnogima nije bilo jasno kako je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

Srpska glumica imala saobraćajni udes, polomljena joj rebra, pozitivna i na koronu

O toj temi sada se oglasio i njen sin Petar Nikolić, koji je otkrio da li su ga potresli naslovi koje je čitao o svojoj majci, kao i fotografije iz Narodne kuhinje.

"Nisam bio naročito potresen, kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama. Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari?", upitao je Nikolić i intervjuu za Blic.

Već godinama govori se o teškoj sudbini koja je njegovu porodicu zadesila posle smrti oca.

"Mislim da je ta tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Živko je samo jedan primer ili istureni slučaj. Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni. Ako sam šta iz očevog primera mogao da naučim, to je da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. O tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša neposredna istorija", kaže Petar.

Kolege nude pomoć Vesni Pećanac: "Tuga, sjajna glumica"

Kada je javnost nedavno saznala za tešku situaciju Vesne Pećanac, mnoge kolege glumci iz Srbije, ali i iz Crne Gore, javili su se da joj pomognu. Međutim, Petar Nikolić kaže da, koliko zna, još uvek niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše.

"Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac", zaključio je Petar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.