Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju!

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju!

Papa Franja je upozorio hrišćane da izbegavaju ogovaranje, navodeći da je to jedno od iskušenja koje đavo koristi da bi iskvario dobre ljude.

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja imenovao je britansku sociološiknju Margaret Skotford Arčer da vodi papsku akademiju, što je najviši položaj koji je jedna žena dobila u njegovom papstvu. Vatikan je danas saopštio da će Arčer biti na čelu Papske akademije za društvene nauke, koja sprovodi istraživanja da bi pomogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << katoličkoj crkvi da uobliči svoju politiku.

Papa je, tokom mise, priznao da je i on bio "u iskušenju da ogovara" druge, ističući da je život konstantna borba protiv zla.

"Postoji iskušenje koje raste i zaražava druge ljude. Na primer, pogledajte ogovaranje - malo zavidim drugoj osobi i, u početku, zavidim samo u sebi, a onda imam potrebu da to podelim sa drugom osobom, tako da to ogovaranje raste i inficira druge ljude", kazao je papa, objavio je Dejli mejl.

Papa je rekao da je ogovaranje "svakodnevno iskušenje" koje počinje diskretno.

Dodao je i da neki mogu da ga smatraju staromodnim jer u 21. veku priča o đavolu, ali je i upozorio da je "đavo prisutan" i da "ne smemo biti naivni".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju!

Izvor: B92, 12.Apr.2014

Papa Franja je upozorio hrišćane da izbegavaju ogovaranje, navodeći da je to jedno od iskušenja koje đavo koristi da bi iskvario dobre ljude...Poglavar Rimokatoličke crkve Franja imenovao je britansku sociološiknju Margaret Skotford Arčer da vodi papsku akademiju, što je najviši položaj koji...

Nastavak na B92...

Papa: I ja sam bio u iskušenju da ogovaram

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2014

VATIKAN - Papa Franjo je upozorio hrišćane da izbjegavaju ogovaranje, navodeći da je to jedno od iskušenja koje đavo koristi da bi iskvario dobre ljude.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.