Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju

Papa Franja je upozorio hrišćane da izbegavaju ogovaranje, navodeći da je to jedno od iskušenja koje đavo koristi da bi iskvario dobre ljude.

Papa je, tokom mise, priznao da je i on bio "u iskušenju da ogovara" druge, ističući da je život konstantna borba protiv zla.

"Postoji iskušenje koje raste i zaražava druge ljude. Na primer, pogledajte ogovaranje - malo zavidim drugoj osobi i, u početku, zavidim samo u sebi, a onda imam potrebu da to podelim sa drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osobom, tako da to ogovaranje raste i inficira druge ljude", kazao je papa, objavio je "Dejli mejl".

Papa je rekao da je ogovaranje "svakodnevno iskušenje" koje počinje diskretno.

Dodao je i da neki mogu da ga smatraju staromodnim jer u 21. veku priča o đavolu, ali je i upozorio da je "đavo prisutan" i da "ne smemo biti naivni".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.