Život

Subota, 12.04.2014.

17:23

Papa: Ne ogovarajte, i ja sam bio u iskušenju!

Papa Franja je upozorio hrišćane da izbegavaju ogovaranje, navodeći da je to jedno od iskušenja koje đavo koristi da bi iskvario dobre ljude.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Papa je, tokom mise, priznao da je i on bio "u iskušenju da ogovara" druge, ističući da je život konstantna borba protiv zla.

"Postoji iskušenje koje raste i zaražava druge ljude. Na primer, pogledajte ogovaranje - malo zavidim drugoj osobi i, u početku, zavidim samo u sebi, a onda imam potrebu da to podelim sa drugom osobom, tako da to ogovaranje raste i inficira druge ljude", kazao je papa, objavio je Dejli mejl.

Papa je rekao da je ogovaranje "svakodnevno iskušenje" koje počinje diskretno.

Dodao je i da neki mogu da ga smatraju staromodnim jer u 21. veku priča o đavolu, ali je i upozorio da je "đavo prisutan" i da "ne smemo biti naivni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: