Najbolja mesta za život penzionera

Izvor: B92, 07.Jun.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja mesta za život penzionera

Pariz -- Najbolja zemlja za život penzionera je Maroko, sledi Tajland, ostrvo Moris, Tunis i Portugalija, pokazuje istraživanje francuskog sajta retret-etranžer.

Lista je sastavljena na osnovu osam kriterijuma, među kojima su troškovi života, klima, bezbednost, mogućnosti integrisanja, cene nekretnina, kvalitet zdravstvenih usluga, infrastruktura, preneo je list Ekspres.

Prema ovom istraživanju, koje je obavljeno u 25 zemalja, šesta najbolja zemlja za penzionere je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostrvo Bali u Indoneziji, zatim Španija, na osmom mestu je Dominikanska Republika, na devetom Senegal i na desetom Italija.

Preporučene zemlje se odnose pre svega na francuske penzionere, navodi Ekspres.

Maroko je zauzeo prvo mesto, pre svega zbog mediteranske klime, prihvatljivih troškova života i privlačne poreske politike. Pored toga, ova zemlja je kulturološki i jezički bliska francuskoj populaciji.

Drugoplasirani Tajland se preporučuje penzionerima avanuturističkog duha, koji se ne plaše udaljenosti, ali i kojima ne smeta topla i vlažna klima. Uz to, troškovi života u toj državi su veoma niski.

Ostrvo Moris našlo se na trećem mestu liste najboljih destinacija za život penzionera zbog jedinstvenih plaža i klime.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maroko raj za penzionere

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2014

PARIZ- Najbolja zemlja za život penzionera je Maroko, potom su na listi Tajland, ostrvo Moris, Tunis i Portugalija, prema istraživanju i listi koju je napravio francuski sajt Retret-etranžer.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.