IDEALNA FIGURA: Zategnite mišiće donjeg dela tela!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDEALNA FIGURA: Zategnite mišiće donjeg dela tela!

Uz nekoliko jednostavnih vežbi za kratko vreme aktiviraćete mišiće lumbalnog dela leđa, gluteus i butine

Jednostavnim vežbama za kratko vreme aktivirajte mišiće i zategnite opuštene delove tela, bićete oduševljeni rezultatima. Njih je i u ovom broju Dr Kurira predstavio fitnes instruktor Milan Lazović, a u saradnji s pomoćnicom Katarinom Stefanović.

Dve nove vežbe koje ćete videti u ovom broju odlične su za donji deo tela i za jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od njih biće vam potrebna stolica kao pomoćno sredstvo.

- Prva vežba radi se na platformi. To znači da bi bilo dobro da je radite na stepenicama ili na stolici. Njome aktiviramo mišiće celog tela, ali ipak najveći napor trpi donji deo leđa. Bitno je naglasiti da ovim vežbama završavamo trening koji uključuje i vežbe koje smo pokazali u prethodna tri broja Dr Kurira. U drugoj vežbi su pliometrijski skokovi, koji su odlični i često se pojavljuju na kardio-treninzima. Osam vežbi koje smo pokazali uradite odjednom, a zatim napravite kraću pauzu i sve ponovite - istakao je Lazović i dodao da se vežbe rade od 15 do 20 sekundi, a trening jednom nedeljno.

A) Dupli iskoraci na platformi

Popnite se na stolicu, stanite na jednu nogu, a zatim drugu spustite na pod. Kleknite kao što je prikazano na slici. Vežbu radite od 15 do 20 sekundi.

B) Split pliometrijski skok

Pliometrijske skokove radimo tako što skačemo s jedne noge na drugu, menjajući im položaj kao što je prikazano na slici. Vežbu ponavljati od 15 do 20 sekundi.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPREZ: Šećer pruža potrebnu energiju, a so je važan deo naših ćelija

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013

Kardiolog Predrag Mitrović kaže da nijedan organizam ne može da funkcioniše bez ovih sastojaka, ali da oni mogu izazvati probleme ukoliko se pretera s njihovim unošenjem..Da li ste znali da šećer iz torti i onaj iz paradajza imaju istu građu, samo su zastupljeni u različitoj meri? Zato ga je...

Nastavak na Kurir...

IDEALNA FIGURA: Zategnite mišiće donjeg dela tela!

Izvor: Dzungla.org, 18.Nov.2013

Uz nekoliko jednostavnih vežbi za kratko vreme aktiviraćete mišiće lumbalnog dela leđa, gluteus i butine OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.