Francuski muzej uklonio voštanu figuru Žerara Depardjea

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 10:09

Francuski muzej uklonio voštanu figuru Žerara Depardjea

Francuski muzej Greven uklonio je danas voštanu figuru glumca Žerara Depardjea nakon optužbi na njegov račun za silovanje i seksualne napade.

Iz muzeja su naveli da je voštana figura uklonjena "nakon negativnih reakcija posetilaca", prenosi BBC. Figura u prirodnoj veličini jednog od najpoznatijih francuskih glumaca bila je izložena u pariskom muzeju od 1981. godine.

Depardje je pod istragom od decembra 2020. godine posle tužbe glumice Šarlote Arnu, koja tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ju je krajem avgusta 2018. godine dvaput silovao u svom pariskom domu. Od tada ga je još desetak žena optužilo u javnosti, uključujući glumicu Elen Daras, koja je protiv njega podnela tužbu 10. septembra za seksualni napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.