Izvor: B92, 12.Feb.2023, 09:58

Fanovi besni: Hari Stajls osvojio nagradu za izvođača godine ali je jedna "sitnica" razljutila mnoge

U kategoriji "izvođača godine" britanskih muzičkih nagrada (Brit Awards) svi nominovani bili su muškarci.

Britanska pop zvezda Hari Stajls bio je apsolutni pobednik dodele britanskih muzičkih nagrada, osvojivši sve četiri nagrade za koje je nominovan, uključujući nagradu za izvođača godine.

Na dodeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni Stajls je nagrađen za album godine "Harry‘s House", pesmu godine "As It Was", izvođača godine i najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pop/R&B izvođenje.

"Ova je noć za mene bila stvarno, stvarno posebna i nikad je neću zaboraviti", izjavio je Stajls, koji je prošle nedelje već nagrađen američkom Gremijem.

Stajls je takođe zahvalio svojim bivšim kolegama iz benda One Direction.

Ženski indi rok bend "Wet Leg" bio je drugi veliki pobednik večeri, jer su hitmejkeri "Chaise Longue" nagrađeni za najbolju britansku grupu i najboljeg novog izvođača. Izgubili su, međutim, od "The 1975" u kategoriji Alt/Rok (o kojoj odlučuju fanovi) i od Stajlsa u kategoriji Album godine.

Od prošle godine uvedene su rodno neutralne kategorije za izvođača godine i međunarodnog izvođača godine, umesto kategorija u kojima su se birali najbolji izvođači u muškim i ženskim kategorijama.

Ipak, u kategoriji izvođača godine svi nominovani su bili muškarci i to pevači Stajls i Džordž Ezra, reperi Stormzi i Central Si, kao i DJ i producent Fred Egen, a upravo to je razljutilo mnoge u muzičkoj industriji i na društvenim mrežama.

Drugu rodno neutralnu nagradu za međunarodnog izvođača godine osvojila je američka zvezda Bijonse, koja je nagrađena i za međunarodnu pesmu godine, za "Break My Soul". Bijonse nije došla na dodelu nagrade, ali se publici obratila video-porukom kako bi prihvatila nagrade. Zahvalila se svojim fanovima u Britaniji i završila govor porukom - "Vidimo se na turneji!"

Što se tiče ostalih dobitnika britanskih muzičkih nagrada, engleski pop rok bend "The 1975" osvojio je nagradu za najbolji rok/alternativnu nastup, najbolja međunarodna grupa je "Fontaines DC", zvezdom u usponu proglašena je britanska R&B devojačka grupa Flo, za najbolji plesni nastup nagrađena je Beki Hil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana dodjela “Brit Awards”: Heri Stajls izvođač godine

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2023

LONDON - Na dodjeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni Heri Stajls je nagrađen za izvođača godine, najbolju pop/R&B izvedbu, album godine “Harry's House” i pjesmu godine “As It Was”.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.