UHVATITE SEZONU! Dunja donosi zdravlje, a ne goji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHVATITE SEZONU! Dunja donosi zdravlje, a ne goji!

Bogata mineralima i vitaminom C.

Vreme je da ponovo uživate u neodoljivom mirisu i ukusu pečene ili kuvane dunje. Ali imajte na umu da je ovaj jesenji plod i veoma lekovit.

Dunja je bogata mineralima i vitaminom C, zbog čega je veoma efikasna u borbi protiv prehlade i respiratornih infekcija. Sadrži i pektin koji blagotvorno deluje na krvni sistem, pomaže kod snižavanja krvnog pritiska i štiti organizam od radioaktivnog zračenja.

Ukoliko vodite računa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o kilaži, obradovaće vas informacija da 100 grama dunje sadrži samo 57 kalorija. Takođe, poboljšava varenje, preporučuje se anemičnim osobama... Osim u ishrani, koristi se i u kozmetičke svrhe.

Kuvana dunja je odlična za osobe koje imaju problem sa sluzokožom želuca, ali i protiv dijareje. Naročito je važno da se zna da se dunja jede na prazan stomak - samo tako može da ispolji sva lekovita svojstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.