Sedam dana je pila vodu od KISELIH KRASTAVACA - Rezultati su je ŠOKIRALI, a evo zašto ovu vodu piju i sportisti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 08:57

Sedam dana je pila vodu od KISELIH KRASTAVACA - Rezultati su je ŠOKIRALI, a evo zašto ovu vodu piju i sportisti

Evo šta kažu stručnjaci.

Beograđanka koja je otkrila šta joj se desilo nakon što je 30 dana pila kefir oduševila je javnost rezultatima, kao i samim receptom za domaći kefir. I dok kefir važi za jednu od zdravijih i korisnijih namirnica, malo kome bi palo na pamet da pije vodu od kiselih krastavaca.

Ipak, žena po imenu Ileana Pols Bronet odlučila je da uradi eksperiment u trajanju od 7 dana i na taj način otrije šta će se desiti sa njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizmom. Budući da je maratonka, upravo to ju je podstaklo na ovaj potez s obzirom na to da je često viđala da maratonci piju vodu od kiselih krastavaca, prva pomisao na ispijanje ovog napitka bila joj je grozna. Ipak, danas ga aktivno propagira.

Rasol odlično utiče na mamurluk, ali to nije jedino njegovo blagotvorno dejstvo. Lekari navode da dobro utiče na zdravlje srca i da je najveća zabluda da se ljudi nakon ispijanja osećaju na kiselinu. Naprotiv, rasol osvežava dah. Prepun je antioksidanata, vitamina A i E, pomaže probavi, reguliše šećer u krvi... Ileana Pols-Bronet je tokom ovog testa dobila menstruaciju, a tvrdi da je napitak spas za mensturalne grčeve, piše Mondo.

Džoana Ven, sertifikovani onlajn trener za mršavljenje sa diplomom biološkog inženjeringa, kaže:

- Sok od kiselih krastavaca postao je popularan među sportistima i pojedincima koji vode računa o svom zdravlju zbog visoke koncentracije elektrolita, pre svega natrijuma i kalijuma, koji mogu delovati kao rehidrator i pomaže telu da nadoknadi esencijalne minerale koje je izgubilo tokom prekomerne fizičke ili alkoholne aktivnosti.

Dijetetičar Bri Bel kaže da postoji važno upozorenje za ispijanje ovog soka.

- Ne postoji način da se tačno kaže koliko soli dobijate u soku od kiselih krastavaca kupljenim u prodavnici, jer informacije o nutritivnim vrednostima koje su navedene na tegli samo navode koliko je u samom kiselom krastavcu. Zbog toga, ako odlučite da pijete sok od kiselih krastavaca, počnite sa 30 mililitara ili manje, pa proverite kako se osećate - savetuje dijetetičar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.