Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Maj.2016, 12:13 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Egzotični ćevapi
Foto: Dobra hrana Sastojci: – 600 g mešanog mlevenog mesa – 2 čena belog luka – 1/2 kašičice mlevene ljute paprike – 100 g mesnate slanine – 4 kašike prezle – 1 jaje – 1 zelena paprika – 1 crvena paprika – 2 glavice crnog luka – 200 g šampinjona – 1 ljuta papričica – 50 g suvog grožđa – 300 g pelata paradajza – 50 g kukuruza šećerca – 2 kašike ljutog ajvara – 5 dl juneće supe – 0,5 dl ulja – šafran, biber – mešavina začina Priprema: 1. Beli luk >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i slaninu što sitnije iseckati. Dodati mleveno meso, prezle, jaje i začine po ukusu. 2. Sve sastojke ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa, a potom nauljenim rukama oblikovati ćevape željene veličine. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti sa strane. 3. Crni luk, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice, šampinjone na listove, ljutu papričicu na kolutove, a pelat paradajza na krupnije kocke. 4. Na malo ulja propržiti luk i papriku, a potom dodati suvo grožđe, šampinjone, kukuruz šećerac i ajvar. Dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe. 5. Dodati pelat paradajza, šafran, ljutu papričicu i začine po ukusu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju kako bi se dobila kompaktna masa. 6. Pred kraj dodati pržene ćevape i sve zajedno dinstati 5 min.
Nastavak na Lepota i zdravlje...