Predlog za ručak: Luk punjen pečurkama

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Maj.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Luk punjen pečurkama

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 8 glavica luka srednje veličine – 400 g šampinjona – 2 dl soka od paradajza – 100 g mesnate slanine – 2 čena belog luka – 2 kašike paradajz pirea – 50 g pirinča – 100 g mocarele – 1 kašika seckanog peršuna – 50 g putera – 4 kašike ulja – mešavina začina – so, biber Priprema: 1. Glavice crnog luka očistiti i nakratko kuvati u ključaloj vodi kako bi omekšale. 2. Zatim ih izvaditi, ocediti i ostaviti da se ohlade. 3. Oštrim nožem >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << izvaditi sredinu luka tako da spolja ostanu po 3 lista. 4. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti. 5. Šampinjone iseći na listove, slaninu na kockice, beli luk što sitnije iseckati. 6. Na malo ulja propržiti slaninu kako bi porumenela. Zatim dodati seckanu unutrašnjost crnog luka, šampinjone i beli luk, te dinstati dok pečurke ne omekšaju. 7. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, peršun, pirinač i začine po ukusu. 8. Unutrašnjost glavica luka napuniti pripremljenim filom. 9. Vatrostalnu posudu premazati puterom, poslagati u nju punjene glavice luka, zaliti sokom od paradajza i staviti ih da se peku u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja na svaku glavicu staviti kocku mocarele i vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Luk punjen pečurkama

Izvor: Svet, 24.Maj.2016

Foto: Dobra hrana Sastojci:. – 8 glavica luka srednje veličine. – 400 g šampinjona. – 2 dl soka od paradajza. – 100 g mesnate slanine. – 2 čena belog luka. – 2 kašike paradajz pirea. – 50 g pirinča. – 100 g mocarele. – 1 kašika seckanog peršuna. – 50 g putera. – 4 kašike...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.