NOĆAS NEMOJTE OVO JESTI: Namirnice koje će napraviti ZBRKU U stomaku, a nećete moći ni oka da sklopite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆAS NEMOJTE OVO JESTI: Namirnice koje će napraviti ZBRKU U stomaku, a nećete moći ni oka da sklopite!

Preskočite ih!

Ponekad se desi da vas uhvati glad i to baš onda kada treba da legnete u krevet. Teško je praznog stomaka zaspati i zato je pravao odluka da ipak uzmete neki zalogaj pred spavanje. Ipak, kada to se odlučite za kasniju večeru gledajte da mudro birate namirnice. Mi vam sada dajemo listu namirnica koje nebiste trebali da konzumirate neposredno pred odlazak na spavanje.

Gazirana pića

 Spadaju u grupu namirnica koje u sebi sadrže više kiselina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od bilo čega što možemo da pronađemo u prirodi. Ugljen-dioksid u gaziranim pićima povećava pritisak u želucu. Sudržavajte se i od ispijanja alkohola.

Masna hrana

Zaboravite na sladoled, keks, hamburgere i sve namirnice s velikim udelom štetnih masnoća, jer na želudac deluju isto kao alkohol i gazirana pića.

Čokolada

Osim velikog udela masnoća, sadrži i kofein koji se nalazi u kakau, te teobromin koji potdstiče želudačni refluks.

Sir

Izbegavajte mekane tipove sira poput fete ili mocarele, a ako baš ne možete da preskočite sir pre spavanja, birajte male količine tvrdih varijanti poput parmezana.

Orašasti plodovi

Bile one zasićene ili nezasićene, za želudac su masnoće uvek nepovoljne u večernjim satima. Bez obzira na to što je orašasto voće uglavnom puno dobrih masnoća, treba ga izbegavati pre spavanja. Na vas će najgore delovati orasi, kikiriki i indijski oraščići, a za želudac su najlakši bademi i pistaći.

Citrusi

Iako su ukusni, zdravi i osvežavajući tokom dana, nemojte ih konzumirati pre spavanja jer sadrže velike količine kiselina koje će iziritirati vaš želudac.

Kafa

Osim što zbog kofeina u kafi nećete moći da spavate, on će izazvati izlučivanje dodatnih kiselina u želucu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Četiri namirnice koje ne bi trebalo konzumirati pred spavanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018, 19:31

Ukoliko vas muči želudačni refluks, postoje namirnice koje bi trebalo da izbacite iz svoje ishrane, a ako im ipak ne možete odoleti, potrudite se da ih ne jedete pred spavanje, jer ćete u tom slučaju sebi olakšati ovu neprijatnu pojavu i otići ćete na spavanje s mirom...Ako imate problema sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.