Karlovački mramorni kuglof kao idealna poslastica za danas

Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Jan.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlovački mramorni kuglof kao idealna poslastica za danas

Foto: Bakina Kujna Sastojci: 225 g putra 250 g šećera 1 vanil-šećer 5 jaja 450 g brašna 50 g blanširanog mlevenog badema 20 g svežeg kvasca 330 ml mleka Za tamni fil: 2 kašike kakaoa 3 kašike šećera 1/2 kašičice cimeta 5 kašike mleka Priprema: 1. U dublju posudu sipati 50 ml mleka, dodati izmrvljeni svež kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati da ne ostanu grudvice i ostaviti na toplom da nadođe. 2. Posebno umutiti puter s preostalim šećerom i vanil-šećerom. Postepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći mikserom. 3. Odvojeno izmešati brašno i mlevene bademe, te postepeno dodavati umućenoj smesi, naizmenično s mlekom. 4. U umućenu smesu varjačom umešati nadošao kvasac. 5. Veći kalup za kuglof nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u njega 2/3 smese. 6. Pripremiti tamni preliv. Sjediniti kakao, šećer i cimet s malo mleka, te dodati preostaloj trećini smese i dobro izmešati da se ujednači boja. Izručiti preko svetle smese u kalupu i polako viljuskom promešati. 7. Peći u zagrejanoj rerni na 175°C oko 50-60 minuta.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karlovački mramorni kuglof kao idealna poslastica za danas

Izvor: Svet, 09.Jan.2016

Foto: Bakina Kujna.. .. Sastojci:. 225 g putra. 250 g šećera. 1 vanil-šećer. 5 jaja. 450 g brašna. 50 g blanširanog mlevenog badema. 20 g svežeg kvasca. 330 ml mleka. Za tamni fil:. 2 kašike kakaoa. 3 kašike šećera. 1/2 kašičice cimeta. 5 kašike mleka

Nastavak na Svet...

Desert posle nedeljnog ručka: Krofne u čokoladnom prelivu

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Jan.2016, 17:31

  Foto: Torte i Kolači Sastojci: Za testo: 500 g brašna 1 kašičica soli 1 kašika šećera 3 kašičice suvog kvasca 2 kašike otopljene čokolade 1 jaje 4 kašike ulja 250 ml čokoladnog mleka Za preliv: 500 ml mleka 3 kašike šećera 1 kašičica rendane limunove kore 80 g čokolade Ostalo: šećer...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.