Kako se prave mantije: Starinsko jelo koje svi obožavaju

Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Jul.2024, 14:01

Kako se prave mantije: Starinsko jelo koje svi obožavaju

Mantije su jedno od starinskih jela koje svi volimo – i planu za tili čas. Retko se dešava da ostane nešto za sutradan. A mi imamo odličan recept.  Mantije samo na prvi pogled izgledaju malo komplikovano za napraviti, ali uopšte nije tako. Ovo jelo mogu da pripreme i početnici. Recept za preukusne mantije @kuzhin.e.hanes Mantija- Gefüllte Teigtaschen mit Hackfleisch Mantija me Mish Recete shume e shijshme #albanischeküche #soyummi #followformore ♬ Vallja e Rugoves – Shota – Eurolindi Sastojci: 550 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << g mekog brašna tip 400 3 dl vode 50 ml ulja 500 g mešanog mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 2 dl gustog jogurta 3 čena belog luka mešavina začina so Priprema: U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati so i promešati. Sipati vodu i 2 kašike ulja pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i rukom mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo podeliti na 6 manjih jufki i ostaviti ga da se odmori 20 min. Uzeti jednu jufku i istanjiti oklagijom, pa premazati uljem. Preklopiti drugom istanjenom jufkom, te postupak slaganja i premazivanja ponavljati dok se ne potroši pripremljeni materijal. Poslednju jufku ne premazivati uljem. Ovako pripremljeno testo ostaviti da miruje 20 min. Odstojalo testo pažljivo istanjiti rukama u krug da bi se dobila tanka providna kora. Istanjenu koru pomoću okruglog zupča- stog noža iseći na kvadrate 10×10 cm. Sjediniti mleveno meso i sitno seckani luk, dodati začine po ukusu i promešati. Na svaki kvadrat testa staviti kašičicu pripremljenog fila, pa krajeve preklopiti prema sredini i slepiti. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom i poslagati u nju pripremljene mantije. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni. Posebno sjediniti jogurt sa pasiranim belim lukom. Pred kraj pečenja, kada mantije porumene, preliti ih smesom od jogurta i vratiti nakratko da se dopeku. Prijatno! IvanSpasic/gettyimages.co.ukThe post Kako se prave mantije: Starinsko jelo koje svi obožavaju appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.