INTERNET je POLUDEO za ovim jednostavnim receptom za RAST KOSE - Ali pazite, ne smeju ga koristiti TRUDNICE i DOJILJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2023, 22:06

INTERNET je POLUDEO za ovim jednostavnim receptom za RAST KOSE - Ali pazite, ne smeju ga koristiti TRUDNICE i DOJILJE

Ruzmarinova vodica je krajnji rezultat kuvanja listova ruzmarina u destilovanoj vodi, kuva se nekoliko sati na veoma niskoj vatri, a zatim se prosejavaju ostaci. Ova biljka se razgrađuje tokom datog procesa, stvarajući ono što je, u suštini, bogat čaj koji čini sve vrste dobrih stvari za vašu kosu i kožu glave. Takođe, možete koristiti esencijalno ulje ruzmarina, razblaženo u vodi da biste dobili ovu mešavinu.

Ruzmarin duguje prednosti za rast kose svojim antiinflamatornim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojstvima: biljka je sposobna da podstakne cirkulaciju, omogućavajući folikulima dlake da dobiju adekvatnu količinu krvi.

Ova biljka je bogata kiseonikom i hranljivim materijama, uz to sprečava oštećene folikule dlake koje dovode do gubitka kose. Kao bonus, ruzmarin takođe ima antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti kose i kože glave od stresa i štetnih materija iz okoline, poput zagađenja vazduha i UV zračenja.

Ruzmarin ima svojstvo poboljšanja cirkulacije krvi. Kada se nanese na vlasište, vodica od ruzmarina može podstaknuti protok krvi, što može povećati dotok hranjivih materija i kiseonika u folikule kose. To može doprineti jačanju korijena kose i podsticanju njenog rasta.

Potrebno :

Priprema:

Možete koristiti više ili manje ruzmarina, u zavisnosti od toga koliko želite da preparat bude jak. Stavite grančice u šerpu zajedno sa vodom i prokuvajte. Lagano isperite ruzmarin da biste uklonili ostatke i stavite ga u lonac sa vodom. Stavite mešavinu da provri i ostavite da se kuva 15 do 20 minuta. Verovatno ćete primetiti da će voda postati žuto zelena - to je normalno. Ako želite jaču formulu, možete je ostaviti da se krčka jedan do dva sata. Ako to uradite, pazite na lonac i dodajte još vode ako previše proključa. Uklonite mešavinu sa vatre i ostavite da se ohladi, oko 30 minuta. Vremenom će voda postati tamnija i ružičasta.

Procedite mešavinu i sipajte je u bocu sa raspršivačem. Uzmite sito i dodatnu činiju i procedite ruzmarin i sve ostatke koji su se pojavili tokom ključanja. Ako je potrebno, ponovite postupak dok ne ostane samo infuzirana voda. Konačno, sipajte tečnost u bocu sa raspršivačem, zašrafite mlaznicu i sve je spremno.

Kako koristiti ruzmarinovu vodicu?

Pročešljajte kosu i poprskajte vodu od ruzmarina na vlasište nekoliko puta tokom dana. Umasirajte ga u kožu i time će te poboljšati i cirkulaciju temena i rast kose.

Kada završite, čuvajte vodicu u frižideru da biste produžili njen vek trajanja. Smeša bi trebalo da traje jednu do dve nedelje, ako se pravilno čuva. Ako ne vidite rezultate odmah, ne brinite, različitim tipovima kose će trebati različito vreme za delovanje ove tečnosti.

Ko ne bi trebao da koristi ovaj preparat?

I dok je ruzmarin od velike koristi za mnoge, drugi bi trebalo da ga izbegavaju, osim ako to ne odobri lekar. Ova grupa uključuje pojedince koji koriste oralne ili lokalne lekove protiv opadanja kose, trudnice, žene koje doje i decu. Takođe, vodicu ne bi trebalo da koriste ni osobe sa osetljivom kožom ili teškim alergijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.