Fenomenalan recept: Sladoled od jednog sastojka i četiri ukusa!

Izvor: B92, 01.Avg.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomenalan recept: Sladoled od jednog sastojka i četiri ukusa!

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna…

Sastojci:

2 banane

Priprema:

1. Banane ogulite i narežite na kolutiće

2. Stavite banane na tanjir ili u kesicu i zamrznite u zamrzivaču

3. Ostavite da se smrzavaju oko dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sata dok se u potpunosti ne stvrdnu

4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu

5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a ako želite das mesa bude tvrđa vratite je u u zamrzivač na još pola sata do sat.

Trikovi:

Ako želite da napravite još četiri različita ukusa u dodajte:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 kašičice kakao maslaca i 2 kašičice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 kašičice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašičice slatke pavlake (nakon miksanja vratite u zamrzivač dok se masa ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 kašičice gorkog kakaa, 2 kašičice slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanilije (vratite u zamrzivač da se stvrde).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svi su “ludi” za SLADOLEDOM od JEDNOG SASTOJKA, a pravi se u 4 varijante!

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Avg.2016

Zvuči neverovatno, zar ne – sladoled za čiju vam pripremu treba samo jedan sastojak, i to kako samo ukusan sladoled! A, pritom, bez suvišnih kalorija, fantastično osvežavajuć i veoma zdrav! Ali, tako nešto postoji i mi vam donosimo recept za isti! Foto: Getty images O te banane – dugo su bile...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.