Fenomenalan recept: Sladoled od jednog sastojka i četiri ukusa!
Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna…
Ponedeljak, 01.08.2016.
15:27
Sastojci:
2 banane
Priprema:
1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
2. Stavite banane na tanjir ili u kesicu i zamrznite u zamrzivaču
3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu
5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a ako želite das mesa bude tvrđa vratite je u u zamrzivač na još pola sata do sat.
Trikovi:
Ako želite da napravite još četiri različita ukusa u dodajte:
1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 kašičice kakao maslaca i 2 kašičice meda
2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 kašičice Nutelle
3. JAGODA: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašičice slatke pavlake (nakon miksanja vratite u zamrzivač dok se masa ne stvrdne)
4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 kašičice gorkog kakaa, 2 kašičice slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanilije (vratite u zamrzivač da se stvrde).
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 1
Pogledaj komentare