Fenomenalan recept: Sladoled od jednog sastojka i četiri ukusa!

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna…

Ponedeljak, 01.08.2016.

15:27

Izvor: zadovoljna

Fenomenalan recept: Sladoled od jednog sastojka i četiri ukusa!
foto: thinkstock

Podeli:

Sastojci:

2 banane

Priprema:

1. Banane ogulite i narežite na kolutiće

2. Stavite banane na tanjir ili u kesicu i zamrznite u zamrzivaču

3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu

4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu

5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a ako želite das mesa bude tvrđa vratite je u u zamrzivač na još pola sata do sat.

Trikovi:

Ako želite da napravite još četiri različita ukusa u dodajte:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 kašičice kakao maslaca i 2 kašičice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 kašičice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašičice slatke pavlake (nakon miksanja vratite u zamrzivač dok se masa ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 kašičice gorkog kakaa, 2 kašičice slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanilije (vratite u zamrzivač da se stvrde).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare