Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Dec.2015, 17:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Desert posle ručka: Kesten kocke
Foto: Bakini Slatkiši Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 6 kašika brašna 2 kašike kakaoa 1 prašak za pecivo 2 kašike ulja Za fil: 150 g margarina 250 g šećera u prahu 500 g kesten pirea 50 g čokolade 3 kašike ruma 3 kašike mleka Za glazuru: 100 g čokolade 3 kašike ulja Priprema: Kora: 1. Umutiti belanca u čvrst sneg neprekidno dodavajući šećer dok se ne dobije čvrst šam. 2. U šam od belanaca dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći dok se ne dobije ujednačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << smesa. 3. Posebno sjediniti brašno sa kakaom i praškom za pecivo pa polako varjačom umešati u smesu od jaja. 4. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanon rerni na 200 *C oko 20 min. 3. Ohlađenu koru vertikano preseći napola. Fil: 1. Čokoladu otopiti i prohladiti. 2. Umutiti margarin sa šećeerom u prahu, dodati kesten pire, čokoladu, rum i mleko pa izmiksati. Finalni postupak: 1. Na donju koru naneti fil, pa poklopiti gornjom korom i poravnati. 2. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Hleb "na brzaka"
Izvor: B92, 19.Dec.2015
Ovaj hleb možete da jedete za doručak čak i kada ste na dijeti, a pravi se za oko 35 minuta...POTREBNO:..- 100 grama speltinog brašna..- 100 grama ražanog brašna..- 40 grama heljdinog brašna..- 40 grama ovsenog brašna..- kašičica belog luka u prahu..- kašičica origana..- ravna kašičica...