Danas počinje Božićni post: Posna sarma sa prazilukom po bakinom receptu!

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Nov.2023, 14:03

Danas počinje Božićni post: Posna sarma sa prazilukom po bakinom receptu!

Danas počinje Božićni post. Za sve one koji ga poštuju pripremili smo odličan i ukusan zimski recept: Posna sarma sa prazilukom Božićni post počinje danas, 28. novembra 2023. i traje sve do samog praznika, 7. januara. Ovaj post traje 40 dana i za to vreme se vernicima preporučuje da se uzdržavaju od mesa, mleka i jaja. Koja su pravila Božićnog posta? Najstrožiji post je sredom i petkom kada bi trebalo bazirati ishranu na povrću, voću i hlebu. Ponedeljkom nije dozvoljena upotreba ulja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dok ostalim danima možete konzumirati i ribu, svu posnu hranu, kao i biljne masnoće, odnosno biljno ulje. Da li se za vreme posta može spremati ukusna hrana? Tokom posta, može se pripremiti ukusna hrana, a umesto mesa možete koristiti biljne proteine iz soje, leblebije, pasulja i orašastih plodova. Ukusna posna jela uključuju pasulj u ljutom sosu, đuveč sa povrćem, punjene paprike i kuvane tikvice. Kombinacijom začina, biljnih ulja i svežeg povrća moguće je postići bogat ukus i teksturu u jelima bez mesa. Važno je eksperimentisati s različitim sastojcima kako bi se otkrile najukusnije posne opcije prema ličnom ukusu. Posna sarma sa prazilukom po bakinom receptu Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa 4 glavice crnog luka 2 praziluka 3 šoljice pirinča 1 kašika sitne aleve paprike biber, lovor, ulje, začini Priprema: Sitno iseći luk i praziluk, pa izdinstati na ulju. Dobro oprati pirinač, pa ga dodati u tiganj. Propržiti ga na srednjoj vatri da dobije staklast odsjaj. Dodati začine: so, crni biber, slatk mlevena paprika, ljuta tucana (ako volite ljuto) ili slatka tucana paprika. Savijati sarmice: u svaki list kupusa staviti kašiku fila Slagati u tepsiju. Kada se sve poslaže naliti vodom i peći u rerni na 180 stepeni naredna tri sata. Prijatno! Posna sarma – video recept photovs/istock/gettyimagesplusThe post Danas počinje Božićni post: Posna sarma sa prazilukom po bakinom receptu! appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.