Brza gibanica sa jogurtom: Tradicionalno balkansko jelo je bogatstvo ukusa

Izvor: Lepota i zdravlje, 06.Sep.2023, 14:02

Brza gibanica sa jogurtom: Tradicionalno balkansko jelo je bogatstvo ukusa

Brza gibanica sa jogurtom je jedno od najukusnijih pita sa naših prostora, a jednostavan recept za nju će vas oduševiti. Brza gibanica sa jogurtom: Savršenstvo ukusa u nekoliko minuta Gibanica je jedno od najpoznatijih jela balkanske kuhinje i često se priprema za razne svečane prilike i slavlja. Međutim, nije retko da je domaćice pripremaju i kao svakodnevnu poslasticu. Kako se priprema najukusniji gulaš? Imamo najbolji recept U čemu je posebnost gibanice? Gibanica je savršeno jelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << jer je veoma prilagodljiva i raznovrsna. Njeni osnovni sastojci su tanko naseckane ili narendane kore od testa i fil od različitih sastojaka kao što su sir, spanać, krompir ili mesto. Ipak, gibanica sa jogurtom je odlično rešenje ako pri ruci nemate sir, a poželeli ste se ove savršene pite. Jogurt koji se nalazi u gibanici je odličan izvor proteina i kalcijuma, pa je zbog toga gibanica dobra za održavanje mišićne mase i za zdravlje kostiju i zuba. Osim toga, gibanice su i dobar izvor energije zbog ugljenih hidrata iz kora. Brza gibanica sa jogurtom: Nutritivna vrednost Gibanica sadrži od oko 350 do 400kcal po porciji. Veliki je izvor ugljenih hidrata (30-35 g po porciji) i masti (22-25 g po porciji), a takođe obiluje i proteinima zahvaljujući mlečnim sastojcima. Dakle, ovo je obilan obrok koji će vas dugo držati sitim. Recept: Brza gibanica sa jogurtom Sastojci: 500 g kora za pitu 4 jajeta 1/2 l jogurta 2 dcl ulja 2 dcl kisele vode 1 kašikica soli 1kesica praška za pecivo Priprema: Sve sastojke umutiti mikserom (sem kora). Odvojiti dve kore. Jednu ostaviti sa strane sa prekrivanje gibanice, a jednu staviti u podmazan pleh. Od umućenog fila odvojiti 1dcl i ostaviti sa strane. Ostatak kora zgužvati u ostatak fila i poređati ih u pleh. Zgužvane kore prekriti korom koju ste ostavili sa strane i premazati je filom koji ste ostavili sa strane. Gibanicu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Napomena: Na internetu postoji niz videa za pripremanje gibanice, pa možete odabrati odgovarajući u skladu sa vašim interesovanjem. Evo ga jedan od videa. ALLEKO/GettyImagesPlusThe post Brza gibanica sa jogurtom: Tradicionalno balkansko jelo je bogatstvo ukusa appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.