ZEMLJOTRES ZATRESAO LJUBLJANU: Kao da je nešto eksplodiralo

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 15:24

ZEMLJOTRES ZATRESAO LJUBLJANU: "Kao da je nešto eksplodiralo"

Zemljotres jačine 3.0 po Rihteru zatresao Ljubljanu, stanovnici opisali da je trajalo nekoliko sekundi i zvučalo kao da je nešto eksplodiralo

Zemljotres magnitude 3,00 stepena po Rihteru pogodio je danas područje u blizini Ljubljane, objavio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres je registrovan u 13.03 časova.

Map >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << of felt reports received so far following the #earthquake M2.9 in Slovenia 41 min ago pic.twitter.com/RF3inkjTIJ

— EMSC (@LastQuake) April 20, 2021

Slovenački seizmolozi objavili su da je magnituda potresa bila 2,9 Rihtera. Prema prvim podacima, epicentar je bio deset kilometara istočno od Ljubljane, u blizini Domžala.

Građani koji su osetili zemljotres prijavili su Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru da je zemljotres trajao samo dve ili tri sekunde, ali da je izgledalo kao da je nešto eksplodiralo.

Prema izjavi jednog građanina, zemljotres je pratio vrlo neobičan zvuk, sličan podzemnoj eksploziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATRESLA SE SLOVENIJA: Snažna i jaka vibracija trajala tri sekunde! Epicentar 13 kilometara od Ljubljane

Izvor: Kurir, 20.Apr.2021

U Sloveniji je u 13:03 zabeležen zemljotres magnitude 2,9 po Rihteru. Epicentar zemljotres bio je 13 kilometara severoistočno od Ljubljane na dubini od 10 kilometara.

Nastavak na Kurir...

ZEMLJOTRES ZATRESAO ZAGREB: "Čulo se kao tutnjava, eksplozija"

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 07:38

Zemljotres jačine 3.1 po Rihteru zatresao Zagreb..Umereni zemljotres osetio se oko 23.15 u Zagrebu. Trajao je nekoliko sekundi, a pre potresa čula se tutnjava...#potres (#earthquake) 20.04. u 23:15 kod Markuševca, M3.1. Izviješće slijedi u komentaru. Ako ste osjetili potres molimo javite na https://t.co/RJDaIJlwpM...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.