Tri zemljotresa u Srbiji: Država se trese

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 07:26

Tri zemljotresa u Srbiji: Država se "trese"

Zemljotres je jutros opet pogodio Srbiju, a kako je navedeno na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije tresla se Kosovska Mitrovica.

Zemljotres se dogodio dva i po sata iza ponoći a bio je jačine 2, 6 stepeni po Rihteru.

Tokom noći opet se tresao i Kragujevac oko 2.30 sati, takođe, i bio je jačine 1,6 stepeni po Rihteru, a pogodio je nešto jači i Kruševac jutros oko 6.30 sati, a bio je 1,7 stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po Rihteru.

Kragujevac je i sinoć pogodio zemljotres, i građani su ga osetili. Bio je jačine 3,8 stepena po Rihteru.

Potres se dogodio u 19.25 časova.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u tom gradu Zoran Kočović izjavio je da nije pričinjena materijalna šteta na objektima. "Štete na objektima nema. Za sada operativni centar nije dobio ni jednu prijavu štete i nisu intervenisali pripadnici Sektora za vanredne situacije, a ni nasi vatrogasci spasioci", rekao je Kočović za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.