NESREĆA KOD TUZLE Zemljotes obrušio etažu rudnika, četvoro stradalo

Izvor: Blic, 22.Feb.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA KOD TUZLE Zemljotes obrušio etažu rudnika, četvoro stradalo

Spasioci su izvukli telo Edina Herića nastradalog na Površinskom kopu Dubrave, a ispod zemljanog nanosa ostali su još Alem Dedić, Arif Alibašić i Adel Šehić, javio je "Dnevni avaz". Zbog zemljotresa u Tuzlanskom kantonu dogodila se nesreća kada se obrušila zemlja u rudniku Dubrave.

Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za ostalom trojicom zatrpanih na Površinskom kopu Dubrave nakon što se sinoć oko 23.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << časa na njih obrušio ogromni zemljani sloj.

Oni su ilegalno boravili na području Površinskog kopa Dubrave gde su sakupljali ugalj.

Na Površinskom kopu Dubrave, zajedno sa četvoricom zatrpanih mladića, bio je i M.D. koji je nakon ukazane pomoći na lični zahtev napustio Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

Pretpostavlja se da je used kopanja uglja došlo do obrušavanja kompletne etaže.

Pod zemljom su ostali mladići i vozilo kojim su se dovezli.

Prema rečima direktora Površinskog kopa Dubrave Sakiba Muhtarevića, još traje uviđaj kojim rukovodi Kantonalno tužilaštvo Tuzla.

"Trenutno se vrši otkopavanje zemlje i očekujemo ubrzo da dođemo do tela stradalih", rekao je Muhtarević.

Tuzlanski kanton pogodio je zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale, a epicentar je bio u regionu Kalesije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NESREĆA KOD TUZLE Zemljotres obrušio etažu rudnika, četvoro stradalo

Izvor: Blic, 22.Feb.2015

Spasioci su izvukli telo još jednog nastradalog u rudniku Dubrave kod Živinica, a intenzivno tragaju za telima još dve osobe koji su ostale zatrpane kada se na njih obrušila zemlja. Zbog zemljotresa u Tuzlanskom kantonu dogodila se nesreća kada se obrušila zemlja u rudniku Dubrave...Za sada su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.