Egipat u istom danu pogodili zemljotres i peščana oluja

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat u istom danu pogodili zemljotres i peščana oluja

Egipat je u istom danu suočen sa peščanom olujom, koja je zahvatila sever zemlje i zemljotresom od 5,2 stepena, čiji je epicenat bio na Sinajskom poluostrvu.

Aerodromi u blizini Aleksandrije i Marsa Matruha, duž obale Mediterana, su zatvoreni zbog slabe vidljivosti izazvane peščanom olujom, a letovi su preusmereni na Kairo, saopštio je egipatski ministar za civilnu avijaciju Hosam Kamel, a prenosi AP.

Jak vetar, koji je doneo pesak sa severa je, međutim, i mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stanovnike Kaira naterao da ostanu u svojim kućama.

Zemljotres na Sinaju, u blizini grada Dahaba, na Crvenom moru, je izazvao paniku među lokalnim stanovništvom i turistima i podigao oblake prašine koji su obavili okolne planine.

Zasad nema prijavljenih šteta i žrtava od ovog potresa, koji se osetio i u više od 360 kilometara udaljenom Kairu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat: Zemljotres od 5,2 stepeni i pješčana oluja

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2015

KAIRO - Egipat je u istom danu suočen sa pješčanom olujom, koja je zahvatila sjever zemlje i zemljotresom od 5,2 stepena, čiji je epicenat bio na Sinajskom poluostrvu...Aerodromi u blizini Aleksandrije i Marsa Matruha, duž obale Mediterana, su zatvoreni zbog slabe vidljivosti izazvane pješčanom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.