Dva zemljotresa u Kini, jedan srušio desetine kuća

Izvor: Blic, 01.Nov.2011, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zemljotresa u Kini, jedan srušio desetine kuća

PEKING - Dva umerena zemljotresa, jačine oko 5,4 stepena Rihterove skale, pogodila su jutros dve međusobno udaljene oblasti u Kini, od kojih je jedan pričinio znatnu materijalnu štetu.

U zemljotresu koji je pogodio udaljeni severozapad Kine, u oblasti Sinđang srušeno je više od 50 kuća, a na stotine domova je oštećeno.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama u ovom potresu koji se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 100 kilometara istočno od grada Jininga, na dubini od 27 kilometara. Kineska uprava za zemljotrese je saopštila da je ovaj potres, kako se smatra, prouzrokovao veću štetu, a da se osetio i u susednim okruzima, javila je Agencija Frans pres.

Drugi zemljotres, jačine 5,5 stepeni, pogodio je oblast uz granicu provincija Sečuan i Gansu na jugozapadu, ali za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti.

Ovaj potres se dogodio u regionu razorenom zemljotresom od osam stepeni po Rihteru u maju 2008. godine, kada je poginulo skoro 90.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.