Cvetković položio kamen-temeljac za sportsku halu u Ribnici

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković položio kamen-temeljac za sportsku halu u Ribnici

KRALJEVO - Premijer Srbije Mirko Cvetković i ministri Oliver Dulić i Milan Marković položili su kamen-temeljac za sportsku halu u kraljevačkom naselju Ribnica. "Obavljen je veliki posao u obnovi Kraljeva koje je 3. novembra 2010. pogodio zemljotres", kazao je premijer Mirko Cvetković. "Uradili smo veliki posao za manje od godinu dana, a čitava ova aktivnost je urađena bez ijedne afere, problema, jer smo shvatili da ukoliko dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do povlađivanja ponuđačima, ovaj posao može da se pretvori u svoju suprotnost. Ovde se to nije desilo, jer se radilo na transparentan način", ocenio je Cvetković u Kraljevu.

Izgradnja hale finansira se iz vladinog programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize. Dulić je posle polaganja temeljca, istakao da je u okviru tog programa predviđeno 247 građevinskih projekata, do danas je otvoreno 151 gradilište u Srbiji, a 965 projekata je u postupku javne nabavke.

Ministar je ukazao da je u ovoj godini izdvojeno 18 milijardi dinara za završetak javnih objekata u Srbiji, kao što su sportske hale, stadioni i bazeni. Prema njegovim rečima, zahvaljujući merama vlade, spasen je građevinski sektor u Srbiji, koji je bio pred propadanjem.

Dulić je ukazao, da će zahvaljujući programu pomoći građevinskoj industriji i projektima stanogradnje u Beogradu i 12 gradova, u građevinarstvo ove godine biti investirano pola milijarde evra. On je naveo da je u prvom kvartalu ove godine, građevinska industrija ostvarila rast od 1,6 odsto i broj ugovorenih radova povećan je za gotovo 60 odsto.

Dulić je istakao da se procenjuje, da je zahvaljujući merama vlade, sačuvano gotovo 80.000 radnih mesta u građevinskom sektoru.

Rok za završetak sportske hale u Kraljevu je 8. jul sledeće godine. U taj projekat biće uloženo 520 miliona dinara, od čega 450 miliona u ovoj godini, pri čemu polovinu sredstava obezbeđuje grad, a polovinu republika. Hala bi po završetku, trebalo da ima 3.300 mesta i površinu od 7.500 metara kvadratnih.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.