Zemljotresi  kod Loznice i Aranđelovca

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotresi kod Loznice i Aranđelovca

Zemljotres jačine tri stepena Rihtera registrovan u 15.42, u okolini Loznice. Nešto kasnije, slab potres i kod Aranđelovca.

Zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale registrovan je danas, u 15.42, u Srbiji, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Potres se, osim u Loznici, osetio i u Malom Zvorniku i Krupnju.

Gradski štab za vanredne situacije do 19 sati nije primio nijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijavu o eventualnim oštećenjima građevinskih objekata, rekao je Tanjugu član štaba Janko Aleksić.

Potres je izazvao blago uznemirenje stanara u višespratnicama, a veliki broj Lozničana koji su bili na ulicama, sudeći po odgovorima na pitanja novinara, nisu ni znali da se dogodio zemljotres.

Evromediteranski seizmološki centar objavio je na svom sajtu da je epicentar zemljotresa bio 13 kilometara istočno do Loznice.

I u blizini Aranđelovca, u 17.12, osetio se potres jačine 2,3 stepena Rihterove skale.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres kod Loznice bez posledica

Izvor: Mondo, 25.Nov.2010

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru, koji je registrovan danas u lozničkom kraju, prošao je bez štete, potvrdio je Gradski štab za vanredne situacije.

Nastavak na Mondo...

Kraljevački štab: Pripremiti građevinsku dokumentaciju za procenu štete

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 01:55

KRALJEVO - Prema podacima drugostepenih komisija, od do sada pregledanih 675 objekata oštećenih u zemljotresu, za rušenje je 181 kuća, saopštio je večeras Štab za vanredne situacije u Kraljevu. ..Komisije za procenu štete do sada su pregledale 1.920 objekata od oko 15.000 prijavljenih sa oštećenjem,...

Nastavak na Blic...

Zemljotres u Iranu

Izvor: S media, 26.Nov.2010

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas planinsku oblast na jugu Irana, a za sada nema izveštaja o žrtvama...Iranska državna televizija objavila je podatke iranskog seizmološkog centra po kojima je potres zabeležen nešto posle 16 časova po lokalnom vremenu u blizini mesta...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.