ZAMRZNUT ŠTRAJK RADNIKA KOJI SU SE VEZALI LANCIMA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAMRZNUT ŠTRAJK RADNIKA KOJI SU SE VEZALI LANCIMA

NOVI PAZAR - Šest radnika invalida rada koji su radili u preduzeću "Iskra metal" i koji su 24 časa proveli vezani lancem jedan za drugog i za most odlučili su da privremeno zamrznu protest iz poštovanja prema žrtvama zemljotresa u Kraljevu.

Predsednik Podružnice invalida rada Halko Društinac rekao je da se štrajk i blokada glavnog mosta u centru Novog Pazara prekida iz humanih razloga i poštovanja prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << žrtvama u Kraljevu.

- Čuli smo da je zemljotres odneo ljudske živote i iz poštovanja prema žrtvama privremeno zamrzavamo naš protest. Nismo odustali od zahteva, ali ne želimo da u ovom trenutku skrećemo pažnju javnosti s nesreće koja se desila u komšijskom gradu Kraljevu - rekao je Društinac.

Dvanaest invalida rada iz preduzeća "Iskra metal" štrajkom traži od države isplatu dugovanja - zaostalih plata i doprinosa, na osnovu izvršnih presuda Trgovinskog suda u Kraljevu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajkači obustavili protest zbog zemljotresa

Izvor: Blic, 03.Nov.2010

NOVI PAZAR - Štrajkači - invalidi rada i bivši radnici preduzeća "Iskra-metal" obustavili su danas protest nakon što su, međusobno uvezani lancima, proveli 27 sati na mostu u centru Novog Pazara. ..Halko Društinac, predsednik podružnice invalida rada u ovom preduzeću i jedan od štrajkača,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.