Štrajkači obustavili protest zbog zemljotresa

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači obustavili protest zbog zemljotresa

NOVI PAZAR - Štrajkači - invalidi rada i bivši radnici preduzeća "Iskra-metal" obustavili su danas protest nakon što su, međusobno uvezani lancima, proveli 27 sati na mostu u centru Novog Pazara.

Halko Društinac, predsednik podružnice invalida rada u ovom preduzeću i jedan od štrajkača, kaže da su protest obustavili privremeno zbog zemljotresa i nastradalih u Kraljevu.

"Protest smo privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obustavili iz humanih razloga. U narednih nekoliko dana bićemo ponovo na istom mesti i na isti način ćemo tražiti pravdu", kaže Društinac.

Štrajkači su hladnu, neprospavanu, noć proveli na mostu vezani lancima, a neko od građana im je doneo gajbe da sede na njima.

Društinac je rekao da su ih sinoć odvojeno obišli član Gradskog veća Fevzija Murić, zamenik načelnika policije Jasmin Duštinac, kao i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

"Niko od njih nije ponudio konkretno rešenje za naš problem, samo su nas molili da se sklonimo odavde", rekao je ranije Društinac.

On tvrdi da se štrajkačima duguje oko 11,2 miliona dinara, po pravosnažnoj presudi koja se već pet godina ignoriše.

Preduzeće "Iskra metal" je u stečaju od 2005. godine, a 2009. godine je privatizovano. Novi vlasnik preduzeća nema nikakve obaveze prema bivšim radnicima, a predstavnici gradske vlasti su do sada više puta izjavljivali da ne mogu da im pomognu.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.