Rotari klubovi poklanjaju dve kuće Kraljevčanima

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rotari klubovi poklanjaju dve kuće Kraljevčanima

BEOGRAD - Rotari klubovi Beograda i Srbije sakupili su oko 30.000 evra za kupovinu kuća dvema porodicama iz Kraljeva čiju su domovi oštećeni u nedovnom zemljotresu, rečeno je večeras na sastanku rotari kluba Beograd - Stari grad.

Na predlog rotari kluba Kraljevo i kriznog štaba iz tog grada kuće površine 50 kvadratnih metara pripašće porodicama Lešević i Bogićević, rekao je predsednik rotari kluba Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milan Marić prilikom potpisivanju ugovora sa proizvođačem montažnih kuća "Ćurćić" iz Ivanjice.

On je dodao da će montažne kuće biti završene u januaru iduće godine, kao i da je u toku akcija sakupljanja pomoći u vidu građevinskog materijala koji bi trebalo da se dostavi nekoj od ugrouženih škola, ali i svima za koje nadležni procene da im je pomoć potrebna.

"U ovu akciju želimo da uključimo rotari klubove iz Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Grčke kako bi oni svojim donacijama pomogli izgradnji novih kuća", rekao je Marić.

Sa redovnog sastanka rotari klubova Beograda poručeno je da bi država trebalo da oslobodi plaćanja poreza na dodatnu vrednost sve koji žele da se uključe u humanitarnu akciju.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.