Duži raspust za đake u Kraljevu?

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duži raspust za đake u Kraljevu?

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da postoji mogućnost da u Kraljevu bude produžen jesenji raspust, zbog saniranja posledica zemljotresa, ali da će odluka o tome biti doneta nakon stručne procene oštećenosti školskih zgrada.

"Tek posle stručnog pregleda oštećenih objekata osnovnih i srednjih škola, Ministarstvo prosvete će odlučiti da li će u Kraljevu doćido eventualnog skraćivanja nastavnog programa", rekao je Obradović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Kraljevu.

Ministar je naveo da su stručne komisije već na terenu, ali nije mogao da proceni kada će završiti posao.

Ministar je istakao da je najvažnija bezbednost dece i dodao da postoji mogućnost, u zavisnosti od procene stručnjaka o oštećenosti zgrada, da jesenji raspust koji je počeo danas i traje do ponedeljka, bude produžen u Kraljevu.

Stiže pomoć za nastradale

Ministarstvo prosvete je odmah izdvojilo dva miliona dimara za pomoć Kraljevu, rekao je Obradović i dodao da će se truditi da se što pre uspostavi obrazovni sistem.

Kraljevo ima 23.000 učenika osnovnih i srednjih škola i 93 školska objekta.



Obradović je danas posetio dve srednje i tri osnovne škole u Kraljevu.

"Gimnazija je veoma oštećena, pogotovo krovna konstrukcija, kao i Mužička škola "Stevan Mokranjac". Tehnička škola je u malo boljem stanju", naveo je on.

Obradović je rekao da je, prema prvim podacima, najveća šteta na zgradi Osnovne škole "Kraljevački bataljon" i na zgradi kraljevačke Gimnazije.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duži raspust za male Kraljevčane?

Izvor: Mondo, 04.Nov.2010

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da postoji mogućnost da u Kraljevu bude produžen jesenji raspust.

Nastavak na Mondo...

Produženje jesenjeg raspusta u Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2010, 07:26

KRALJEVO - Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da postoji mogućnost da u Kraljevu bude produžen jesenji raspust, ali da će odluka o eventualnom skraćivanju nastavnog programa biti doneta nakon stručnog pregleda i procene oštećenosti školskih grada...- Tek posle stručnog pregleda oštećenih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.