MOGUĆE PRODUŽENJE JESENJEG RASPUSTA U KRALJEVU

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOGUĆE PRODUŽENJE JESENJEG RASPUSTA U KRALJEVU

KRALJEVO - Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da postoji mogućnost da u Kraljevu bude produžen jesenji raspust, ali da će odluka o eventualnom skraćivanju nastavnog programa biti doneta nakon stručnog pregleda i procene oštećenosti školskih grada.

- Tek posle stručnog pregleda oštećenih objekata osnovnih i srednjih škola, Ministarstvo prosvete će odlučiti da li će u Kraljevu doći do eventualnog skraćivanja nastavnog programa - rekao je Obradović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Kraljevu.

Ministar je istakao da je najvažnija bezbednost dece i dodao da postoji mogućnost, u zavisnosti od procene stručnjaka o oštećenosti zgrada, da jesenji raspust koji je počeo danas i traje do ponedeljka, bude produžen u Kraljevu.

- Ministarstvo prosvete je odmah izdvojilo dva miliona dinara za pomoć Kraljevu - rekao je Obradović i dodao da će se truditi da se što pre uspostavi obrazovni sistem.

Kraljevo ima 23.000 učenika osnovnih i srednjih škola i 93 školska objekta. Obradović je rekao da je, prema prvim podacima, najveća šteta na zgradi Osnovne škole "Kraljevački bataljon" i na zgradi kraljevačke Gimnazije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.