Trčanje tokom jeseni može da bude zabavno uz nekoliko jednostavnih saveta

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trčanje tokom jeseni može da bude zabavno uz nekoliko jednostavnih saveta

Vrućine i gužve koje leto donosi su često najveća prepreka za sve one koji žele da počnu da trče.

Zbog toga je zahlađenje koje dolazi s jeseni savršena prilika da uskočite u patike i napokon se počnete baviti ovom aktivnošću. Eksperimentišite istražujući nove rute za trčanje. Pažljivo osmotrite mapu grada i isplanirajte novu rutu kojom ćete se kretati, tako da kroz vežbanje istovremeno istražujete grad u kojem živite.

Obratite pažnju, ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trčati u bilo kakvoj odeći. Jesen donosi svežija jutra i više kiša, zbog toga morate povećati slojeve odeće koju nosite, piše klix.ba. Posetite prodavnice sa sportskom odećom i nabavite idealnu opremu koja će vaše dane trčanja na nižim temperaturama učiniti bezbolnim. Osim toga, ne zaboravite da je hidratacija izrazito važna, čak i tokom jeseni, zbog toga sa sobom svuda nosite flašicu vode kako bi telo uvijek bilo dovoljno hidrirano.

Prijavite se na gradske trke! Jesen je vreme kada se organizuju brojne trke u kojima učestvuju hiljade trkača punih pozitivne energije i koji su spremni da vas hrabre, inspirišu i motivišu da se još više posvetite ovom sportu.

Postavite nove ciljeve i izazove, trudite se da pred kraj godine napravite sjajne rezultate koji će vas inspirisati da u početak naredne godine uđete zadovoljni svojim uspesima i spremni na još veće pobede. Na kraju, gledajte vremensku prognozu i u skladu s njom planirajte svoje treninge raspoređujući ih tako na one koje ćete raditi napolju i one unutrašnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.