Izvor: eKlinika.rs, 14.Apr.2021, 14:22

Maska od šafrana, jogurta i meda „budi“ i posvetljuje kožu

Šafran ima dokazana lekovita svojstva čiji koreni se nalaze u ajurvedskoj medicini, uzgaja se od davnina i bio je poznat još u Solomonovo vreme, 960 godina pre n.e. Može da otkloni menstrualne grčeve i da pomogne muškarcima kod problema sa plodnošću, ublažava depresiju i stres, a poznat je i kao afrodizijak. Ako se koristi lokalno, kao maska, na primer, može da pomogne u nezi suve kože, depigmentacije ili pojave akni.
Samo odabrani cvetovi idu u začin Šafran se dobija od cvetova >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << krokusa koji cveta samo dve nedelje u godini. Da bi se došlo do samo jednog grama začina, potrebno je nekoliko stotina cvetova. Svaki cvet ima tri zlatnonarandžasta žiga i samo se oni koriste za proces dobijanja začina. Izuzetno mala količina šafrana daje svakom jelu neverovatno egzotičnu boju, aromu i ukus, a najvažnije je da ne sadrži nikakve aditive, i da ga možete dodati i u čaj ili kafu.
Miks šafrana, jogurta i meda Maska od šafrana i jogurta vašu kožu učiniće sjajnom i bukvalno će je posvetleti. Korišćenje jogurta, bogatog cinkom i vitaminima B grupe, koji sadrži prirodnu mlečnu kiselinu, kao i njegovo kombinovanje sa medom bogatim enzimima, omogućiće da dejstva šafrana zaista dubinski prodru u kožu. Med je prirodni ovlaživač koji će održavati kožu mekom i gipkom. A šafran jeste skup, ali njegove prednosti su izvanredan kvalitet i to što je izuzetno mala količina potrebna, za šta god da ga koristite.
Sastojci za masku ½ šolja jogurta (po mogućstvu organskog) 3 kašike sirovog meda 1 kašičica šafrana Priprema Mešajte jogurt, med i šafran dok ne smesa postane bledozlatne boje. Zatim četkom nanesite blagim potezima na čistu, opranu kožu. Ostavite masku na licu 15 do 20 minuta i isperite je mlakom vodom, a za to vreme nemojte da pravite grimase.
Možete da dodate i nekoliko kapi limuna, prstohvat šećera i nekoliko kapi kokosovog ulja – efekat će biti još bolji.
Pomešajte sve sa gore navedenim sastojcima i ostavite da odstoji 10 minuta pre nanošenja.
Članak Maska od šafrana, jogurta i meda „budi“ i posvetljuje kožu se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.