Izvor: eKlinika.rs, 25.Apr.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima neverovatnu moć: Kraljica jakog imuniteta, ubica bolova i virusa

Ona je najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, a upotrebljava se za jačanje imunog sistema kao jedan od najdelotvornijih imunostimulansa.
Crvena rudbekija i pupavica druga su imena biljke ehinacee, koju su severnoamerički Indijanci tradicionalno koristili, zajedno s korenom, za lečenje raznih bolesti, naročito rana, povreda, infekcija i upalnih stanja organizma.
Ova biljka sadrži eterična ulja, cinarin, alkilamid, fenoli, betain, apigenin, ehinokozid, polisaharidi, >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << borneol, ehinacin, resin, luteolin, poliacetilen, kvercetin, kiseline palmatnska, cikorijska, kaven, hlorogenska, inulin, vitamin C, bakar, gvožđe, jod, sumpor, kalijum…
Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, pa se upotrebljava za jačanje imunog sistema kao jedan od jačih i delotvornijih imunostimulansa kojim pojačava, to jest podstiče, umnožavanje limfocita i makrofaga (ćelija koje nastaju od monocita a imaju citotoksičnu ili fagocitnu sposobnost).
To direktno dovodi do jačanja imunog sistema (povećava aktivnost i sposobnost odbrambenih ćelija) te je koristimo za lečenje slabog imuniteta.
Laboratorijska istraživanja na miševima potvrđuju veliku lekovitost ehinacee u lečenju abnormalnog rasta ćelija, novotvorina – tumora, leukemije (inhibira karcinomne ćelije) i tako dalje, ehinacea se ne preporučuje kod autoimunih bolesti, multiple skleroze ili AIDS-a.
Upotrebljava se i za lečenje disajnih organa i puteva, bolesti urinarnog sistema, bolesti kože, uha, imunog sistema, gripe, infekcije, karcinoma, prehlade, raznih upala, rana, slabog imuniteta, tumora, uboda insekta, ugriza pauka, umora, zubobolje, kao i za regeneraciju ćelija odnosno čišćenja krvi i organizma.
 
KucniLekar.com

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.