Izvor: eKlinika.rs, 19.Mar.2024, 09:45

Bolest guste krvi poveća rizik od nastanka tromboza

Bolest guste krvi narodni je izraz za malignu bolest koštane srži, u medicini policitemija vera. U pitanju je bolest hroničnog toka koja može da poveća rizik od tromba i komplikacija. Bolest guste krvi nije kod svih pacijenata praćena istim simptomima, veliki broj pacijenata smatra da su simptomi koje imaju posledica umora. Preporuka hematologa zato je da se rade analize krvne slike najmanje dva puta godišnje. Jednostavna analiza može da nas na vreme uputi na mogući problem, obezbedi  pravovremen način lečenja i zadovoljavajući kvalitet života.
Pojedini pacijenti imaju i crvenilo na licu i na dlanovima Kod osoba sa dijagnozom policitemija vera povećan je broj crvenih krvnih zrnaca u koštanoj...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.