Niške kafane pune - strance dovodi zabrana pušenja u EU

Izvor: JužneVesti.com, 31.Dec.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške kafane pune - strance dovodi zabrana pušenja u EU

Veliki broj stranaca Novu godinu će dočekati u Nišu, hoteli su puni, a u kafanama potrvrđuju da će ih biti i među njihovim gostima.

Poslednjih nekoliko dana stižu puni autobusi iz Bugarske, ali od juče su na granici velike gužve. Broj turista iz “komšiluka” se svake godine povećava, a dobar provod je jedan od razloga.

Bugarima je ovde prijatno i lepo. Broj se povećava svake godine, jer verovatno dobijaju preporuke od prijatelja i porodice. Njima se sviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << hrana, roštilj posebno. Dobro se provode, a i tradicija je slična, što znači da im i muzika prija. Svakako, tu je i dozvoljeno pušenje u ugostiteljskim objektima - objašnjavaju u konzulatu Bugarske u Nišu.

Već godinama se navodi da je “pušački turizam” jedan od razloga posećenosti Srbije tokom praznika. Zabrane u državama koje su članice Evropske unije, a tiču se pušenja dovode njihove stanovnike u naš grad.

U Turističkoj organizaciji Niša prepoznaju ovu preokupaciju stranih turista, ali smatraju da pažnju treba skrenuti i na druge stvari.

Nije samo da se u Nišu nude kafane i ugostiteljski objekti, moći će turisti da vide i nešto od istorijskog nasleđa i mislim da će ove godine biti bolje i najbolje do sada. Mislim da je Niš spreman za turiste, a ono što mislim da bi moglo da se promeni su neki programi, jer imamo puno kulturnih institucija u samom gradu i puno radnika u kulturi i mislim da su oni mogli da poprave malo ponudu - poručuju iz Turističke organizacije Niša.

U niškim restoranima su kapaciteti uglavnom popunjeni, a kažu da ima i stranaca. Mnogi traže i, kako kažu ugostitelji, mesto više, ali sada je već i kasno.

Prethodnih godina se kao razlog velike posete navodio i jeftiniji doček, a bogatiji meni u kafanama, ali upoređujući cenovnike u Nišu i Bugarskoj, razlika nije dovoljno velika da bi bila presudni razlog.
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja,   Evropska Unija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.