Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 31. 12. 2016.

| Društvo

Niške kafane pune - strance dovodi zabrana pušenja u EU

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kafana
Kafane pune; Ilustracija; foto: flickr.com/Dejan Jovanović

Veliki broj stranaca Novu godinu će dočekati u Nišu, hoteli su puni, a u kafanama potrvrđuju da će ih biti i među njihovim gostima.

Poslednjih nekoliko dana stižu puni autobusi iz Bugarske, ali od juče su na granici velike gužve. Broj turista iz “komšiluka” se svake godine povećava, a dobar provod je jedan od razloga.

Bugarima je ovde prijatno i lepo. Broj se povećava svake godine, jer verovatno dobijaju preporuke od prijatelja i porodice. Njima se sviđa hrana, roštilj posebno. Dobro se provode, a i tradicija je slična, što znači da im i muzika prija. Svakako, tu je i dozvoljeno pušenje u ugostiteljskim objektima - objašnjavaju u konzulatu Bugarske u Nišu.

Već godinama se navodi da je “pušački turizam” jedan od razloga posećenosti Srbije tokom praznika. Zabrane u državama koje su članice Evropske unije, a tiču se pušenja dovode njihove stanovnike u naš grad.

U Turističkoj organizaciji Niša prepoznaju ovu preokupaciju stranih turista, ali smatraju da pažnju treba skrenuti i na druge stvari.

Nije samo da se u Nišu nude kafane i ugostiteljski objekti, moći će turisti da vide i nešto od istorijskog nasleđa i mislim da će ove godine biti bolje i najbolje do sada. Mislim da je Niš spreman za turiste, a ono što mislim da bi moglo da se promeni su neki programi, jer imamo puno kulturnih institucija u samom gradu i puno radnika u kulturi i mislim da su oni mogli da poprave malo ponudu - poručuju iz Turističke organizacije Niša.

U niškim restoranima su kapaciteti uglavnom popunjeni, a kažu da ima i stranaca. Mnogi traže i, kako kažu ugostitelji, mesto više, ali sada je već i kasno.

Prethodnih godina se kao razlog velike posete navodio i jeftiniji doček, a bogatiji meni u kafanama, ali upoređujući cenovnike u Nišu i Bugarskoj, razlika nije dovoljno velika da bi bila presudni razlog.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jovan

    00:34 // 1. 1. 2020.

    Sto znaci da mi to nikad ne usvajamo i eto para i turista jer mora nemamo a mladji ne obilaze banje

  • prof dr CVETKO prvi

    15:37 // 31. 12. 2016.

    Da ,da ..."moći će turisti da vide i nešto od istorijskog nasleđa" ...!
    Ima da vide , samo , pušenje ... ali ne i nargile /tursko nasledje ali nije opšteprihvaćeno/ !

  • lahor

    15:27 // 31. 12. 2016.

    Ima se,može se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nije lepo što nije uzeto neko kinesko.

Bot Čitalac

Tekst: Opština Žitorađa kupila novu “škodu” za skoro 5 miliona dinara

Pronađite nas na: