Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarete i uzdisanje

Odavno nas ništa nije podelilo kao zakon o zabrani pušenja. Mnogi se raduju što će konačno udisati čist vazduh na radnom mestu i u kafiću, ili zato što će im biti lakše da prestanu, dok drugi grickaju nokte što više neće moći da uživaju u svom omiljenom poroku kad i gde god žele.

Juče su se beogradski parkovi "zažuteli” od opušaka, a ne treba da se iznenadimo ni ako uskoro budemo viđali glumce, kompletno našminkane i u kostimima kako nervozno puše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispred svojih pozorišta.

I sama sam pušač. Spadam u "najgoru vestu”, jer sam pokušavala da prestanem mnogo puta, bezuspešno. Osetila sam lepotu nepušenja, tihi osećaj pobede kada posle petnaestak dana utvrdite da lepše spavate, da ste mirniji, ili posle nekoliko meseci, kada u ogledalu vidite drugačiju, zdraviju osobu. Posle toga, prva cigareta je nešto najotužnije i najtužnije na svetu. Ali dvadeseta, nažalost, prija. Ipak, moguće je prestati. Cigareta je definitivno nešto čega možemo da se odreknemo, uz izvestan period blagog očajanja.

A oni među nama koje ni zakon, ni Bog ne mogu da natertaju da prestanu, uvek mogu da se teše onom Andrićevom, da čovek "puši da bi mogao nesmetano da uzdiše”. Za to uvek ima dovoljno razloga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.