Zoran Radmilović - Branislavu Trifunoviću

Izvor: SEEcult.org, 04.Nov.2015, 03:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Radmilović - Branislavu Trifunoviću

Najboljim glumcem 24. Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru proglašen je Branislav Trifunović, zahvaljujući ulozi Vojvode u predstavi "Strujosek" Aleksandra Radivojevića, u režiji Aleksandra Švabića i produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Zahvaljujući na nagradi, koju mu je uručio kolega i predsednik žirija Tihomir Arsić, Trifunović je rekao da je prvi put otkazao jednu predstavu da bi došao da primi to priznanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << a igrao je i pod temperaturom, bolestan…

“Morao sam da dođem, jer imam jednu vrstu obaveze. Ja sam kao dete, tu mi je negde i otac u publici ako nije pobegao, našao u nekim njegovim spisima jednu malu žutu karticu na kojoj je pisalo: ‘Tomislavu Trifunoviću za sve predstave Bitefa, Zoran Radmilović’. To je verovatno dobio u nekoj kafani, ali je moj otac sa tim ulazio na Bitef. I druga stvar, zbog koje sam ovde večeras, to je da je prvu nagradu, koju je moj otac dobio, dobio baš na ovoj sceni, koju je potpisao Zoran Radmilović, na festivalu ‘Joakim Vujić’ ovde u Zaječaru. Moj brat (Sergej Trifunović) je dobio nagradu Zoran Radmilović na Sterijinom pozorju i evo ja dobijam nagradu večeras. Čini mi se da je nekako Zoran došao kući”, rekao je Branislav Trifunović.

Nagrada publike za najbolju predstavu pripala je komadu "Tri klase i gospođa Nušić" Vladimira Đurđevića, u režiji Milice Kralj i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada "Krstomir Milovanović” za vizuelni identitet pripala je predstavi "Pop Ćira i pop Spira" Malog pozorišta Duško Radović" iz Beograda.

Publika Dana Zorana Radmilovića imala je priliku da pogleda od 24. oktobra di 3. novembra deset predstava u selekciji za nagrade, a prema rečima direktora tog festivala i upravnika Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”, Vladana Cerovića, sala je bila puna svih 11 dana i ljudi su izlazili sa predstava zadovoljni.

U čast nagrađenih, glumci Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" odigrali su predstavu "Mali princ", dramatizaciju Egziperijevog teksta u režiji Saše Latinovića.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.