B.Trifunović najbolji glumac na Danima Zorana Radmilovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2015, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B.Trifunović najbolji glumac na Danima Zorana Radmilovića

Nagrada "Zoran Radmilović" za najboljeg glumca na 24. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru pripala je Branislavu Trifunoviću za ulogu Vojvode u predstavi "Strujosek" Aleksandra Radivojevića, u režiji Aleksandra Švabića i izvođenju ansambla Ateljea 212.

Odluku je doneo žiri u sastavu: glumac Tihomir Arsić, profesor Univerziteta "Džon Nezbit" Nada Torlak i pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Terazijama Željko Jovanović.

Žiri je ocenio da "nagrađena uloga neguje sećanje na našeg Zorana Radmilovića evocira uspomenu na njega i doprinosi negovanju slobode glumačkog izražavanja koju je nesebično promovisao veliki glumac u čiju čast se ovaj fesival održava već četvrt veka".

Najbolja predstava na festivalu po oceni publike je komad "Tri klase i gospođa Nušić" Vladimira Đurđevića, u režiji Milice Kralj, Beogradskog dramskog pozorišta, saopštilo je zaječarsko pozorište.

Nagrada "Krstomir Milovanović", za vizuelni identitet dodeljena je predstavi "Pop Ćira i pop Spira" Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda, za koju je scenografiju uradila Ljubica Milanović, a kostime Milica Grbić Komazec.

Žiri u sastavu: direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević, istoričar umetnosti Nina Pogarčić i scenograf Mirko Stokić, konstatovao je da je u romantičnoj predstavi "Pop Ćira i pop Spira", rađenoj u duhu poetskog realizma, scenografijom i kostimima "uspešno vizuelizovana forma pisanog dela Stevana Sremca".

"Ideja reditelja je u saglasju sa scenografom i kostimografom, a njihov rezultat je jedinstven i prepoznatljiv likovno oblikovan scenski prostor, koji daje vizuelni identitet predstavi", stoji u obrazloženju.

Nagrade će biti uručene večeras na zatvaranju festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Branislavu Trifunoviću nagrada "Zoran Radmilović"

Izvor: Blic, 03.Nov.2015

Nagrada "Zoran Radmilović" za najboljeg glumca na 24. "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru pripala je Branislavu Trifunoviću za ulogu Vojvode u predstavi "Strujosek" Aleksandra Radivojevića u režiji Aleksandra Švabića i izvođenju ansambla Ateljea 212...Odluku je doneo žiri u sastavu: glumac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.