U Nišu preminula porodilja iz Zaječara zaražena koronom

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2021, 11:53

U Nišu preminula porodilja iz Zaječara zaražena koronom

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je 27-godišnja porodilja B. M. koja je bila zaražena korona virusaom, a koja je pre tri dana rodila zdravu devojčicu, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Kako navode u saopštenju UKC Niš, ona je preminula jutros u 7:20, a beba je u stabilnom stanju i negativna je na kovid.

Napominju da je 27-godišnjakinja zbog teškog stanja prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Zaječara u Niš u ponedeljak, 26. aprila.

Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš - piše u saopštenju.

Iako je bio planiran carski rez, beba je na svet došla prirodno, a porođaj su izveli anesteziolozi UKC-a.

Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda - kažu iz UKC Niš.

Ističu da se beba nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju i da je pod neprekidnim nadzorom lekara.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Nišu preminula porodilja zaražena koronavirusom; Stanje bebe stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je porodilja zaražena koronavirusom, koja je pre dva dana rodila zdravu devojčicu, saopšteno je iz Kliničkog centra Niša...Žena stara 27 godina iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, preminula je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.