Tanjug javlja, Mirković nastavlja

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 04:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug javlja, Mirković nastavlja

Pokušaj Vučićevih naprednjaka da imaju sopstvenu agenciju ili veština estradnog menadžera Saše Mirkovića da lako dođe do medijskog brenda, tek srpsku javnost zbunila je vest da je gradonačelnik Zaječara i poslanik SNS registrovao medij pod nazivom Tanjug info.

- Odlukom da registrujemo Tanjug info sačuvali smo tradiciju najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja - izjavio je Mirković za Moja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << TV, još jedan medij u njegovom vlasništvu.

Kako je objasnio nekadašnji menadžer Marije Šerifović, ne radi se o spasonosnom rešenju za državnu novinsku agenciju ugašenu 5. novembra, već je reč o internet portalu koji će pokrivati sve oblasti, od politike do estrade. Za pomenuti portal će raditi novinari iz Moje TV i "Sporta", lista koji je Mirković nedavno kupio sa folk pevačem Acom Lukasom.

Urednik Tanjug info Boris Vuković tvrdi da je reč o školi novinarstva koja će podučavati polaznike o radu elektronskih, štampanih, ali i novih medija.

- Tanjug info će zapošljavati i obučavati mlade ljude. U okviru našeg preduzeća Telegram d.o.o. već postoji Moja TV, list "Sport" i dečji festival "Čarolija", pa je osnivanje škole novinarstva bio logičan korak - rekao je Vuković.

"Pink" kupuje Tanjug?!

Vučić se "pere" od gašenja Tanjuga: Tasovac sam odlučio

Kada se pogleda u registar Agencije za privredne registre Tanjug info upisan je kao dnevne i periodične novine, tako da je teško utvrditi kakvog će profila pomenuti medij zaista biti.

Za predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašina Obradovića pitanje upotrebe imena Tanjug je više u domenu autorskih prava i zaštite imena nego samog postojanja i rada novinske agencije Tanjug.

Mirković je odbacio spekulacije da bi novi medij mogao preuzeti zaposlene iz ugašene agencije, a kaže i da nije pregovarao sa Vladom Srbije o mogućnosti preuzimanja opreme ili prostora nekadašnje državne agencije. On tvrdi da nije imao nameru da kupi Tanjug, čija je poslednja cena u neuspeloj privatizaciji bila oko 350.000 evra. Sudbina 188 zaposlenih u Tanjugu je neizvesna. Većina ih i dalje dolazi na posao i snabdeva korisnike servisom vesti i fotografija.

- Jadna je medijska scena Srbije ako se na njoj štite brendovi kakav je Tanjug, a još više ako to treba da čini neko poput Saše Mirkovića. Očigledno da Mirković nema nameru, niti želi da se bavi agencijskim poslom, već je jednostavno zloupotrebio ime Tanjug i iskoristio pažnju javnosti da napravi besplatan marketing za portal koji najavljuje - komentariše Obradović za "Vesti".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.